10 Perkara Sia-sia

Sufyan ats-Tsauri, seorang ulama hadis yang terkemuka,menyatakan bahawa ada sepuluh hal yang termasuk dalamkategori sia-sia....

Gedung Pendidikan

Blog yang dilancarkan untuk pendidikan di negara kita insyaAllah..mudah-mudahan bermanfaat.

Cantiknya Seorang Wanita...

Semoga bermanfaat.

Kaedah Baghdadiah

Panduan ringkas mengajar al-Quran menggunakan kaedah Baghdadiah.

Kaedah Pengajaran Iqra'

Semoga Bermanfaat..

Geng blogger...

Tuesday, February 04, 2014

Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalammualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
Dijemput semua memeriahkan lagi Giveaway 5K Dunia sebenar Shida (klik banner untuk join) dengan hadiah yang cukup banyak dan lumayan serta syarat sangat mudah. Terima kasih juga kepada para Penaja yang sudi menaja untuk giveaway kali ini dan mereka adalah :
Kategori Blogger :
Kategori Onlineshop :
Yang atas tu adalah copy paste je..saja nak join2 buat ramai kawan. Sambil meluangkan masa mengubat kepala yang agak pusing..huhu...
~fikir-fikir sejenak~

Bulan Ke-8 dan Usia Menghampiri Jubli Perak....Suku Abad

Assalamualaikum wrht wbrkth....

3 Feb 2014 sudah dijejak...walaupun tidak memaksa kaki melangkah, namun masa tidak akan terhenti dan masa yang lepas takkan boleh diputar kembali... Kehidupan yang terus ditempuh memerlukan kesabaran dan semangat yang tinggi... Acap kali ana rasa hampir berputus asa, Tidak pernah terjangkau dalam fikiran semasa belajar sepanjang 4tahun di UPSI. Menunggu selama setengah tahun untuk dipanggil temuduga dan di"postingkan". Segulung Ijazah Sarjana Muda Pendidikan yang dianugerahkan september tahun lalu masih belum dimanfaatkan. Sepanjang tempoh menunggu ini hanya dapat memanfaatkan ilmu dan pengalaman kemahiran insaniah yang dikutip dan dikumpulkan sepanjang 4tahun ini. Masih berada di UPSI untuk menabur bakti dan mencari sesuap nasi dan semangkuk megi. Semoga sentiasa dalam rahmat Allah dan diberikan kebaikan dalam setiap pekerjaan seharian.

April akan datang bakal menjelma Jubli Perak bagi usia ana untuk tahun ini. 

Semoga umur ini, kesihatan ini, kekayaan ini diberkati dan diredhai Allah dan diberikan keberkatan yang berpanjangan. Ya Allah, kurniakanlah aku dan kedua ibu bapaku, begitu juga ahli keluargaku pengakhiran husnul khotimah dan keberkatan dalam hayat kami, keampunan dariMu, keselamatan dari Azab seksa NerakaMu, berikanlah kesempatan ke atas kami memanfaatkan hayat ini dengan amalan dan kebaikan untuk ke syurgaMu. Redhakanlah kami Ya Allah... Amin Yarabbal 'Alamin.


~fikir-fikir sejenak~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bonus untuk Anda