10 Perkara Sia-sia

Sufyan ats-Tsauri, seorang ulama hadis yang terkemuka,menyatakan bahawa ada sepuluh hal yang termasuk dalamkategori sia-sia....

Gedung Pendidikan

Blog yang dilancarkan untuk pendidikan di negara kita insyaAllah..mudah-mudahan bermanfaat.

Cantiknya Seorang Wanita...

Semoga bermanfaat.

Kaedah Baghdadiah

Panduan ringkas mengajar al-Quran menggunakan kaedah Baghdadiah.

Kaedah Pengajaran Iqra'

Semoga Bermanfaat..

Geng blogger...

There was an error in this gadget

Friday, December 27, 2013

6 Bulan di UPSI

Assalamualaikum....
Nampaknye beginilah blog ni...tuan dia jenguk x jenguk jer. Apa boleh bikin, kebizian melanda..huu~ 27hb Disember ni rasenye genaplah 6 bulan ana abes belajar kt UPSI. 26hb Jun dulu minggu terakhir final exam utk final year dan final semester. Beginilah gamaknye kot hidup xtentu arah..kawan2 lain ada yang sibuk dok sambung master, kerja kt kampung, kerja kt Key El...mcm2 lg lah.. Ana?...masih di UPSI, masih berkhidmat di bawah payung JHEPA UPSI. Cuma bezanya dulu di KHAR skarang di KUO..dulu sebagai skim, kini sebagai Pekerja Sambilan Harian. Tak banyak perbezaan hidup semasa study dulu dengan sekarang..mungkin disebbkan di bawah naungan UPSI lg kot. Tak ada beza iklim dan persekitarannya.

Tapi yakin sajelah, ini rezeki buat masa sekarang, moga Allah S.W.T berikan yang terbaik utk ana dan sahabat2 sekalian.

Sepanjang 6 Bulan ni ana dah terlibat dengan 2x pengambilan pelajar diploma, dan sekali pengambilan pelajar ijazah yg mereka ini akan bercuti semester tak lama lagi. Ana dr sejak exam bln Jun dulu sampai kini xde dh cuti sem nye. Sejak belajar 4 tahun di UPSI rasenye cuti paling lama di kampung cuma 2minggu je. Sepanjang cuti semester setia dok kt hostel mencari pengalaman dan sesuap nasi... Tunggu posting yang entah bila, ana skrg pun setia di hostel..berkhidmat...moge2 xjd warden la nanti..ponat kito..heehee..3bulan pertama sehingga konvokesyen tempoh hari mungkin hari2 yg boleh dikatakan honeymoon la..baru abes belaja kan. Walaupun still dok kt hostel jd skim. 3bulan yang berikutnya dilalui agak sukar, kena menggantikan kerja2 penyelia asrama di KUO. Enggak boleh relax sih..walaupun hr2 pn bleh je dok ngadap FB kt opis, cuma bile saat2 kerja menimbun mcm skrg ni agak tertekan...otak pun dh tepu. 6 bulan masih dok kt UPSI tanpa cuti panjang mungkin agak bosan juga. belaja 4tahun tambah keje 6bulan..nak dekat 5tahun jugak la kt UPSI ni..walaupun hakikatnya tahun ni masuk tahun ke5 dh pun.

Dulu daftar masuk UPSI Jun 2009...lepastu habis mengai Jun 2013. Jun 2014 nati boleh genap 5tahun hayat ana kt UPSI. Tapi mungkin ada lagi ke ana kat sini. Harap2nya masa tu dah posting dah. Bila dah posting semakin banyak perancangannya. Ape pun mungkin tahun 2014 yang bakal menjelang ni pun ana masih di sini menabur bakti dan mencari sesuap nasi. Moga Allah berikan yang terbaik utk ita semua. Amin.

Gambar semasa Kenduri Awin (adik jmk kitorg)



~fikir-fikir sejenak~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bonus untuk Anda