10 Perkara Sia-sia

Sufyan ats-Tsauri, seorang ulama hadis yang terkemuka,menyatakan bahawa ada sepuluh hal yang termasuk dalamkategori sia-sia....

Gedung Pendidikan

Blog yang dilancarkan untuk pendidikan di negara kita insyaAllah..mudah-mudahan bermanfaat.

Cantiknya Seorang Wanita...

Semoga bermanfaat.

Kaedah Baghdadiah

Panduan ringkas mengajar al-Quran menggunakan kaedah Baghdadiah.

Kaedah Pengajaran Iqra'

Semoga Bermanfaat..

Geng blogger...

There was an error in this gadget

Tuesday, November 30, 2010

Study...study....study...

          Dalam masa study ni ana teringat la sesuatu..Lame dah ana tak post kan..agak mencari ketenangan daripada kebuntuan exam dan tugas-tugas lain... Teringat lak zaman-zaman sekolah dulu..tapi ana tak dapat cari gambar masa sekolah rendah lagipun tak pernah ada dalam simpanan ana...mungkin classmate ana masa sekolah rendah ada kot..tapi tak tau nak contact mereka semua macam mana...sekolah menengah jer yang ada...huhu...sedikit sebanyak kenangan dibangku sekolah...


ni kelas 1Gigih....kelas ana adalah RKA ( Rancangan Khas Agama)...
baik je kan ana mase ni..merendah diri..hehe...masa ni katua kelas tak duduk sebelah Cikgu Normah pun..dia segan-segan lagi masa ni..so dia berdiri dengan kami ramai-ramai kat belaknag...
(dari kiri no .3 sebelah kanan sahabat ana yang pandang ke bulan)




ni kelas 2Gigih...gambar ni la satu-satunya gambar yang kami ada untuk jadikan ingatan dekat Arwah Ustazah Ruzita...semoga arwah ditempatkan dalam kalangan para solihin..al-Fatihah...
(ana duduk palaing kiri...ni mula nak baik-baik..pakai songkok..hehe)


ni kelas 3Gigih...ana duduk sebelah Teacher Rohana...sebab apa ye??...tahun ni ana jadi ketua kelas..hehe
ni jela sahabat-sahabat ana dari tingkatan 1-3..ada gak yang sahabat-sahabat keluar masuk dari kelas ni...tapi ni je yang tinggal masa tingkatan tiga...




ni kelas 4KAA...Kelas Aliran Agama...bermula ana tingkatan 4, nama RKA ditukar kepada KAA...tak banyak pun bezanya kan...kami pelajar-pelajarnye pun xberubah makin membesar ada la...masa awal tahun ni ana jadi ketua kelas..disebabkan ana jadi pengawas sekolah...ketua kelas baru adalah sahabat ana yang duduk paling kiri dari pandangan sahabat-sahabat..tapi sebelah kanan kami la..sangat merndah diri..bagus dia ni..hehe...ana pulak yang duduk sebelah Cikgu Rafie...perasan jadi ketua kelas kot masa tu...iskh3...




ni kelas 5KAA...ha...yang ni ketua kelas yang duduk sebelah kanan Ustazah Ani Hayati tu...ana yang serba putih bertali leher biru duduk sebelah kanan..sebelah kiri sahabat-sahabat......
ni je yang tinggal dari tingkatan 1-5...setelah ada yang pindah randah semua tu la masa tingkatan 4 dulu..


          Teringat masa jahat-jahat masa sekolah dulu...ponteng kelas lah...tak siap kerja sekolah lah..tu tak masuk lagi meniru masa exam tapi tak banyak meniru kot...kami banyak 'berbincang' masa exam...hehe
Tahun 2010 ni dah genap 4tahun ana meninggalkan sekolah ni..STARS...Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Abdul RAzak Selekoh... nama tak lah gah macam Sekolah Tun Abdul Rahman (STAR)..Kami STARS..lagi banyak bintangkan..hehe...

Apapun..semoga sahabat-sahabat seperjuangan ana sejak bangku sekolah lagi maju jaya dalam bidang masing-masing... Nanti kita buat program lagi dekat sekolah ye..hehe..Salamullahu alaikum...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Bonus untuk Anda